Lil Panda
The January 2017 Giveaway by Mek Zumbie
Sunday, 22 January 2017 • 03:21 • 1 comments

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

بسم الله الرحمن الرحيم

Okay based on syarat ke 4 ..

4. Di dalam entri untuk GA ini, korang perlu taip entri yang menyatakan dengan menarik tentang apa satu benda wajib yang korang nak buat, akan buat atau terfikir nak buat pada tahun 2017😉.

Ni kira wishlist 2k17 la kan

2017 . The most important year. Kenapa?
Sebab tahun ni Yati akan sit for SPM. Uishh. Important la jugak kan.
As a pure science student, Banyak benda kena struggle. 11 subjek. Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Sejarah, Pend. Quran Sunnah, Pend Syariah Islamiyyah, Biologi, Kimia, Fizik, Addmath dan Math Mode. Semua ni kena hadam baik baik. Untuk dimuntahkan dekat dewan peperiksaan. Banyak benda yang Yati plan untuk realisasikan SPM tahun ni sebab..

1. Harapan mama and abah . Ni paling penting. Reda ALLAH terletak pada Reda kedua ibubapa. Takkanlah nak hampakan harapan mama ngan abah kan?

2. Harapan sekolah. Nak capai gred purata sekolah 1.80 . Harapan yang agak besar sebab nak kekalkan title Sekolah Berprestasi Tinggi.

3. Nak tebus balik kesilapan dulu. Yes, this one. Time PT3 dulu dapat 10 A 1B . Sedih pun sedih . Bersyukur pun bersyukur sebab kejatuhan tu yang buat Yati jadi lagi semangat. Sebab ada satu B dan B tu Sains. Yati still diberi peluang dapat masuk kelas sains. Kelas yang memang Yati nak. Yati duduk kelas yang last bagi pure science students. Act ada tiga kelas untuk pure science. Yang lain tu acc, science IT, and sastera. Tiga kelas sains tu . Ibnu Khaldun, Ibnu Sina, Ibnu Rushd. Yati dapat kelas Ibnu Rushd. Sebelum ni masa form 3 Yati duduk kelas first kalau ikut streaming. Then naik form 4 dapat kelas last. Mula mula tu rasa down la jugak. Kawan kawan sekelas dulu banyak pergi kelas 1st and 2nd. Then, Yati dapat buktikan yang kelas 3rd pun boleh berjaya. And masa ujian prestasi 1 I managed to get 11As. And peperiksaan akhir tahun Yati berjaya dapat no. 13 over 153 . Then untuk 2017 Yati dapat kelas 1st. Srsly takut la jugak nak bersaing dengan orang pndai pandai ni. Dulu masa kelas 3rd selalu dapat no. 1. And now kena lawan semua budak pndai. Uishh cabaran .
So, this year Yati kena target untuk setiap exam, kena dapat 11As . And untuk SPM, target 11A+ Amin InshaaAllah. 

4. Faktor sister. Hahaha. Yang ni macam persaingan sikit. Kakak sulung Yati dapat 7A SPM dulu, My second sister dapat 10 A 1 B. And my target 11 A+ . Nak lawan dengan kakak kakak la kira ni. Hehehe.

So, what can I conclude is . This year Yati akan struggle hard . Study smart untuk SPM. Do pray for me. :)



I might never be a good writer but apparently I wrote from my heart



Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Le Boss: Hayati Rosdi